Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk.

TERMÉKEK

 

 

 

Hírek, Érdekességek

arr3Modern led szalag világítási ötletek konyhába, nappaliba, hálószobába A modern LED világítás, bútorvilágítás nem csak fényt biztosít, hanem egyedi hangulatot és stílust... arr3Konyhaszekrény fogantyú trendek 2023-ban - milyen fogantyút válasszak? Hogyan válasszuk ki a megfelelő fogantyút konyhabútorra, szekrényre fiókra? A konyhabútorhoz,... arr3Bútorvilágítás - LED-del az igazi a hangulatNapjainkban egyre inkább közkedvelt díszítőelemnek számít a bútorba szerelt világítás. Amellett,... arr3Bútorlapokról…A fa bútorlapok, melyeket szaknyelven laminált forgácslapoknak is nevezhetünk, a tömör fa... arr3Érdemes-e páraelszívót beépíteni a konyhába?Bizonyára sokán találkoztunk már kellemetlen szagokkal és párával főzés során. Az ember egy hideg... arr3IKEA-s bútorainkhoz megfelelő konyhai munkalapok? Igen!A BQ Ker. Kft. konyhai munkalap választékában találunk IKEA-s konyhánkhoz új munkalapot! Amikor... arr3Új bútor? Inkább új fogantyú! Most 15% kedvezménnyel! Most újítsa fel bútorát egy új fogantyúval, mert most 15% kedvezménnyel vásárolhat fogantyú és... arr3Miért válasszam a REISSER csavarokat? Az 1993 óta Magyarországon is gyártott Reisser márkájú csavarok világhírnek örvendenek. A... arr3A mosogatótálca tisztítása: (silgranit) gránit, rozsdamentes mosogató karbantartása házilagA mosogatótálca tisztítása: gránit (silgranit), kerámia és rozsdamentes mosogató karbantartása... arr3Hasznos segítség csaptelep választáshozMilyen csaptelepet válasszak?                Lakás felújításkor, vagy lakberendezéskor sokszor...

Kapcsolat

B.Q. Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Külső Mester u. 82.
1097 Budapest
Telefonszám: +3612154464
webshop(a)bqker.hu

 

 Érdemes-e páraelszívót beépíteni a konyhába?

Bizonyára sokán találkoztunk már kellemetlen szagokkal és párával főzés során. Az ember egy hideg napon nem szívesen nyit ablakot, de kénytelen, mert a konyhában a másodperc tört része alatt átveszi ruhánk a keletkező szagokat. Ennek megfelelő orvoslását biztosítják a szag- és páraelszívó berendezések. A mai modern elvárásoknak remekül megfelelő darabok is fellelhetőek a piacon, így nem csak haszonérzete nő, de kellemes „díszítőeleme” is lehet lakásunknak.

Attól függően, hogy a berendezés családi- vagy tömbházba kerül beépítésre, többféle funkciója lehet. Ha van lehetőségünk kivezetni a szag elszívó csövét, akkor a használt levegő és keletkezett pára biztosan a lakáson kívülre jut. Ez többnyire udvarral rendelkező házak esetében kivitelezhető.

Ha nincs lehetőségünk a csövet közvetlen a szabad térbe kivezetni, megoldást jelent a keringtetős módszer. A használt levegőt beszívja, egy szűrőn (zsírszűrő, mely papír vagy aktívszén filter) keresztül megszűri, és visszaengedi a belső térbe. Érdemes figyelnünk a szűrők telítettségére, ugyanis bizonyos időközönként (általában hat havonta) ajánlott cserélnünk azokat. Kevésbé hatásos, de így is nagyban segít a kellemetlen szagok elleni harcban. Ha a gép abszolút kis helyre kerülne, biztos megoldás lehet egy kihúzós páraelszívót választanunk. Ez könnyyen rögzíthető egy felső konyhaszekrény aljához, és biztosan sokkal kevesebb helyet foglal, mint hagyományos társai.

Komfortszempontból érdemes halkabb eszközt páraelszívót vásárolnunk, kiváltképp akkor, ha sokat sürgünk- forgunk a konyhában. Kiválasztásnál mindig elsődleges szempont kell legyen a helyiség nagysága. Felesleges túl nagy és magas teljesítményű gépet vásárolni egy apró konyhába, és így fordítva, ugyanis túl kicsi eszköz nem fogja megfelelően ellátni feladatát. Az elszívóknál általában átlagban 75 cm magassággal számolnak, ennyivel kell a gáztűzhely vagy főzőlap felé helyezni.

A páraelszívók tehát abszolút hasznosak, és hosszútávon kiszolgálnak bennünket, de mint minden más konyhai gépet, ezt is rendszeresen tisztítanunk kell. Nem elég a szűrőt kicserélni, a páraelszívót is megfelelően mentesíteni kell a zsírtól és egyéb szennyeződésektől. HA megfelelően karban van tartva, sok ideig segítségünkre lehet konyhánkban.

 

YTEyNDM